Spoločnosť Diageo oznámila vyrobenie prvej papierovej fľaše na svete, určenej pre liehoviny.

Spoločnosť Diageo vytvorila prvú fľašu na svete, ktorá neobsahuje žiadne plastové prvky a je určená pre liehoviny. Fľaša bude mať svoju premiéru začiatkom roka 2021. Tejto pocty sa dočká Johnnie Walker, svetová jednotka medzi škótskymi whisky.

Táto fľaša bola vyrobená na základe nového partnerstva so spoločnosťou Pilot Lite. Viacero veľkých spoločností, ako napríklad Uniliver, či PepsiCo očakáva, že dodá na trh vlastné papierové fľaše, práve na základe tohto dizajnu a technológie.

Sme hrdí na to, že sme to dokázali ako prví na svete. Neustále sa snažíme posúvať hranice udržateľného balenia a táto fľaša má potenciál byť skutočným priekopníkom. Myslíme si, že je nanajvýš vhodné naštartovať tento proces práve s Johnnie Walker, značkou, ktorá počas svojej dvestoročnej existencie bola často veľmi inovatívna.

Ewan Andrew

Spoločnosť vyrobila prvú fľašu na báze papiera, ktorá bude plne recyklovateľná štandardnými postupmi. Táto technológia dovolí presunúť pozornosť na balenie do papiera bez toho, aby balený produkt stratil kvalitu.

papierová fľaša

Zdroj: https://www.diageo.com/